HDD „bad“ sektorių nuskaitymas

Iki šiol ilgiausiai trukęs duomenų atkūrimas (3mėn. 2 sav. 5 d. ir 3 val.). Nepaisant viso 98% duomenų nuskaityta, failai dekoduoti ir grąžinti vartotojui. Tiek laiko sąnaudų priereikė dėl daugybės „bad“ sektorių, didelę dalį duomenų teko nuskaitinėti vos 21845 B/s. Esame pasiryžę bet kokiomis sąnaudomis atkurti Jūsų duomenys, jei tai tik įmanoma.

HDD „bad” sektoriai yra sektoriai diske, kuriuose įvyko pažeidimai arba kurie nebegali tinkamai saugoti duomenų. Nuskaityti duomenis iš „bad” sektorių gali būti sudėtinga, nes tie sektoriai gali sukelti klaidų duomenų nuskaitymo procese. Tačiau yra keletas metodų, kaip tai galima bandyti padaryti:

Naudojant specialią įrangą: Yra specialių programų, kurios gali bandyti nuskaityti duomenis iš „bad” sektorių. Tokios programos gali būti įvairios ir skirtos tiek vartotojui, tiek profesionalams. Jos gali bandyti pereiti pro „bad” sektorius ir nuskaityti prieinamus duomenis.

Specialistų pagalba: Kai „bad” sektoriai tampa didelės apimties arba sukelia rimtus duomenų praradimus, geriausia būtų kreiptis į duomenų atstatymo specialistus. Jie gali turėti specialias įrangas ir žinias, leidžiančias atkurti duomenis iš disko su „bad” sektoriais.

Svarbu prisiminti, kad, nors šie metodai gali padėti atkurti duomenis iš „bad” sektorių, jie ne visada garantuoja sėkmę, ypač jei „bad” sektoriai sukėlė didelę duomenų praradimo dalį arba jei diskas yra pažeistas fiziškai.

Rekomenduojama reguliariai tikrinti disko būklę, atliekant disko diagnostiką ir stebėjimą, kad būtų galima anksti nustatyti „bad” sektorius ir imtis būtinų veiksmų, pvz., pakeisti sugedusias laikmenoje.