Duomenų atstatymas iš kompiuterio

Skubus atvejis. Darbuotojas išeidamas iš darbo (įmonės pavadinimas neskelbiamas), ištrynė visus duomenys ir “pakrovė” aukštos įtampos iškrova (paprastu žiebtuvėliu) standųjį diską ir RAM atminties plokštę. Nepaisant šventinės išeiginės, šiandien įmonė toliau gali funkcionuoti pilnu pajėgumu. Duomenys atstatyti, kompiuteris sutaisytas.

Duomenų atstatymas iš kompiuterio gali būti būtinas įvairiais atvejais, tokių kaip ištrintų failų atkūrimas, formatavimo klaida, neplanuotas kompiuterio ar duomenų laikmenos sugedimas ir kt. Štai keletas žingsnių, kuriuos galite imtis, norint atkurti duomenis iš kompiuterio:

Atsarginės kopijos: Jei turite atsarginę kopiją savo duomenų, atkūrimas gali būti lengvesnis ir greičiau. Peržiūrėkite savo atsargines kopijas ir atstatykite iš jų. Atsarginės kopijos gali būti laikomos išorinėje diske, serveryje arba debesyse.

Vizualinė peržiūra: Patikrinkite, ar jūsų failai nebuvo perkelti į kitą vietą ar šiukšlinės dėžę. Kartais failai gali būti perkeliami arba ištrinami neatsargiai.

Išnaudokite „Previous Versions“ (Ankstesnės versijos) funkciją: Kai kurie operacinės sistemos (pavyzdžiui, Windows) turi „Previous Versions“ funkciją, kuri leidžia atstatyti anksčiau saugotas failų versijas. Tai gali būti naudinga, jei failas buvo keičiamas ar ištrintas.

Kreipkitės į profesionalius: Jei jūsų pastangos atkurti duomenis nesėkmingos arba jei yra rimtų duomenų praradimo atvejų, galite kreiptis į duomenų atstatymo specialistus ar įmones. Jie turi specialią įrangą ir žinias, reikalingas atkurti duomenis iš sunkiai prieinamų vietų.

Svarbu veiksmingai išvengti kuo daugiau duomenų praradimo, reguliariai kurdami atsargines kopijas ir naudodamiesi duomenų saugumo praktikomis.