Duomenų atstatymas iš Apple Fusion Drive

Apple gamintojo produktai pasižymi ne tik savo dizainu, bet ir greitaveika. Turbūt niekam ne paslaptis, kad SSD diskai žymiai spartesni už HDD, bet ir jų kaina žymiai didesnė. iMac kompiuterių vartotojai turi galimybę naudoti, taip vadinamą, Fusion Drive funkcionalumą. Fusion Drive – junginys SSD ir HDD, dažniausiai naudojamas nedidelės talpos 128-256GB SSD ir 1-2TB HDD. Tokiu būdu užtikrinama pakankamai didelė greitaveika ir didelė talpa.

Duomenų atstatymui, mus pasiekė iMac, kaip tik su minėta diskų konfigūracija. Diagnostikos metu nustatytas HDD skaitymo\rašymo galvučių bloko gedimas. Pakeitus iš donoro, nuskaityta 84,647% duomenų, iš kurių gauti aplankų\failų nėra galimybės. Siekiant gauti failus reikia sujungti SSD ir HDD į Fusion Drive. Kadangi HDD nuskaitytas nevisas (84,647%), didesnę dalį darbo teko atlikti rankomis (ieškoti loginių spragų).

Dvejų parų specialistų darbas davė rezultatus, diskų atvaizdai (images) sujungti, vartotojo duomenys atstatyti pradiniame pavidale su visa aplankų struktūra.

P. S. Atstatome NTFS, NTFS5, ReFS, FAT12/16/32, exFAT, HFS/HFS+ ir APFS, UFS1/UFS2 ir Ext2/Ext3/Ext4 FS skirsnius ir atskirus failus iš šių minėtų skirsnių. Taip pat ir atskirus failus iš kitų „egzotinių“ skirsnių.