Duomenų atkūrimas iš užstrigusio disko

Taip gali atsitikti staigiai nutraukus diskui maitinimą. Įrašymo – nuskaitymo galvutės negrįžtą į “parkavimo” vieta, ko pasėkoje “užlimpa ant paviršių su informacija. Grąžinimas į „parkavimo“ vietą įmanomas tik laboratorijos sąlygomis. „Youtube“ platformoje galite surasti absurdiškų sprendimų, pvz.: stipriai į delną smūgiuojant diską įjungimo metu. Atliekant minėtą darbą namuose 95% atveju, bus atitrukusios įrašymo – nuskaitymo galvutės ir\arba subraižytas paviršius.

Duomenų atkūrimas iš užstrigusio disko gali būti iššūkis, nes užstrigimas dažnai rodo, kad kietasis diskas patiria tam tikrą gedimą. Toks gedimas gali būti susijęs su tiek programine, tiek ir fizine laikmenos būsena. Štai keletas žingsnių, kuriuos galite pabandyti atkūrimo procese:

Nenaudokite disko: Jei pastebėjote, kad jūsų kietasis diskas užstrigo arba parodė pranešimą apie klaidą, svarbu nedelsiant nustoti naudoti šį diską. Papildomas įrašymas arba bandymai atkurti duomenis gali sukelti papildomų pažeidimų.

Profesionalios duomenų atstatymo paslaugos: Jei atkūrimo programos nepadeda, o duomenys yra itin svarbūs, galite kreiptis į profesionalias duomenų atstatymo paslaugas. Tokios paslaugos turi specializuotą įrangą ir ekspertus, kurie gali bandyti atkurti duomenis net iš pažeistų diskų.

Fizinio pažeidimo atvejai: Jei yra įtarimas dėl fizinio pažeidimo, pavyzdžiui, diskas sukelia keistus garsus, sukelia vibraciją arba nesukiojasi, geriausia kreiptis į specialistus, kurie gali atlikti fizinius remonto arba atstatymo darbus.

Būtina suprasti, kad duomenų atkūrimas iš užstrigusio disko gali ne visada būti garantuotas, ypač jei yra fiziniai pažeidimai. Laiku atlikti atsargines kopijas duomenų yra geriausias būdas apsisaugoti nuo galimų praradimų ateityje.