RAID duomenų atstatymas

Atkurtų duomenų kiekio rekordas: 6,23TB. 08-12 mums buvo pateikta tinklinė duomenų saugykla su išgadintu RAID masyvu. Ilgą laiką užtrukome, siekiant užtikrinti duomenų saugumą, darant diskų klonus, tačiau šiandien duomenys grąžinti savininkui.
Dedame visas pastangas, ir naudojame šiuolaikiškiausią įrangą kad duomenys nepasikeistų atkūrimo metu (dar labiau nebūtų pažeisti). Nesvarbu kiek laiko ir kokiu tai resursų reikalaus (nebent užsakovui yra labai skubu).
Visada stengiamės darbus pradėti iš karto, pirminė diagnostika atliekama dažniausiai per 24 val.

RAID (Redundant Array of Independent Disks) yra duomenų saugojimo sistema. Sistema kuri naudoja kelis fizinius diskus, siekdama pagerinti duomenų saugumą ir pasiekiamumą. RAID gali būti konfigūruojamas įvairiais būdais, pavyzdžiui, RAID 0, RAID 1, RAID 5 ir kt. Tačiau, nepaisant pasirinktos RAID konfigūracijos, gali kilti situacijų, kai reikia atkurti duomenis, pavyzdžiui, po vieno iš diskų gedimo. Štai keletas žingsnių, kaip atlikti RAID duomenų atstatymą:

Svarbu nustatyti, kuris iš diskų yra sugedęs. Koks buvo gedimo tipas (pvz, diskas buvo pašalintas, sugedo arba nutrūko RAID masyvas).

Jei vienas iš RAID diskų yra sugedęs, jį būtina pakeisti nauju, tuomet RAID masyvas galės pradėti atstatymo procesą. Įsitikinkite, kad naudojamas identiškas arba suderinamas diskas.

Peržiūrėkite RAID valdiklio konfigūracijos nustatymus, kad įsitikintumėte, jog valdiklis atpažįsta naują diską ir yra paruoštas pradėti atstatymo procedūrą. Tai dažnai daroma per RAID valdiklio BIOS arba valdymo sąsają.

Atstatykite RAID masyvą: Kai pažeistas diskas pakeistas, galite pradėti atstatymo procesą. Tai gali reikšti, kad RAID masyvas pradės kopijuoti duomenis iš veikiančių diskų į naują diską ir atstatyti duomenis.

Kreipkitės į specialistus: RAID atstatymo procesas yra sudėtingas – galite pasikonsultuoti su duomenų atstatymo specialistais kurie specializuojasi RAID duomenų atstatymo srityje.

Svarbu prisiminti, kad atkūrimo sėkmė gali priklausyti nuo daugelio veiksnių, įskaitant pažeidimo tipo, RAID konfigūraciją ir atliktus veiksmus po gedimo. Prevencinės priemonės, tokios kaip reguliarios atsargines kopijos, taip pat yra svarbios, siekiant užtikrinti duomenų saugumą.