Duomenų atstatymas iš CD / DVD

Sveiki, vasaros metas atostogos, bet tik ne mums. Paprastas darbelis, nukopijuoti nuotraukas iš „pagedusio” optinio disko. Vienas niuansas, optinis diskas buvo pradurtas skylamušiu ir pririštas gražiu kaspinu prie albumo 
Kadangi darbas skrupulus, nuskaitant iš tokio disko duomenys, jis bet kuriuo metu gali sutrūkinėti į gabalus, o mūsų didžiausia vertybė yra Jūsų duomenys ir jokiais būdais jiems nepakenkti. Sukvietėme turimu specialistų konsiliumą ir po ilgo aptarimo, vis dėlto apsiėmėme techninės įrangos nuskaitymo montažui.
Vėlyvą vakarą, nuotraukos pasiekė savininką.

Duomenų atstatymas iš CD (Compact Disc) gali būti iššūkis, nes CD yra įrašomoji laikmeno, kurioje duomenys yra saugomi fizinės optinės struktūros pagalba. Čia pateiksiu keletą galimų žingsnių, kuriuos galite išbandyti norėdami atkurti duomenis iš CD:

Patikrinkite CD būklę: Pažiūrėkite, ar CD yra švarus, be įbrėžimų arba kitaip matomo pažeidimo. Fiziniai pažeidimai gali trukdyti duomenų nuskaitymui.

Bandykite naudoti kitą įrenginį: Jei jūsų CD nuskaitoma kompiuteryje ar kita įranga, pabandykite naudoti kitą įrenginį ar net kitą kompiuterį. Kartais skaitiklio ar CD-ROM gedimai gali būti problema.

Bandykite kitą skaitymo įrenginį: Jei jūsų kompiuteryje ar kita įranga yra įprastas optinis diskų skaitytuvas, pabandykite naudoti kitą skaitymo įrenginį, pvz., išorinį CD/DVD skaitytuvą.

Kreipkitės į profesionalią pagalbą: Jei visi bandymai patys nesėkmingi arba jei duomenys yra ypatingai svarbūs, galite apsvarstyti galimybę kreiptis į profesionales, kurie specializuojasi duomenų atstatymo srityje. Jie turi specialią įrangą ir žinias, kad galėtų atkurti duomenis iš sunkiai prieinamų diskų.

Atkreipkite dėmesį, kad ne visada yra garantuota sėkmė atkurti duomenis iš CD, ypač jei yra rimtų fiziškų ar įrašymo pažeidimų. Prevencinės priemonės, tokių kaip daugkartinis atsarginis kopijavimas, gali būti geriausias būdas išvengti duomenų praradimo.