Duomenų atstatymas iš telefono

Vartotojui prireikė 10 metų senumo sms žinučių (neaišku, kam, bet tai jau ne mūsų reikalas). Prigaivinus telefonus, bei nuėmus apsaugos kodus, duomenys nuskaityti ir pateikta gautų, išsiųstų (tame tarpe ir ištrintų) sms žinučių ataskaita.

Duomenų atstatymas iš telefono gali būti reikalingas įvairiose situacijose. Pavyzdžiui, jei jūsų telefono duomenys buvo ištrinti, sugadinti, arba jei pats telefonas nepasiekiamas. Štai keletas žingsnių ir gairių, kaip galima bandyti atkurti duomenis iš telefono:

Atsarginės kopijos: Jei turite atsarginę kopiją savo telefono duomenų, tai yra geriausias būdas atkurti juos. Daugumoje modernių telefonų yra įdiegta galimybė automatiškai atlikti atsargines kopijas. Dažnai sujungiant duomenis su debesyje esančiomis paslaugomis (pvz., Google Drive, iCloud).

Naudojant telefono atkūrimo funkciją: Daugumoje telefonų yra funkcija atstatyti į gamyklinius nustatymus arba atlikti sistema atkūrimą. Šių funkcijų panaudojimas gali atkurti telefono duomenis, bet tai taip pat reiškia, kad prarasite visus neatsargiai ištrintus ar pakeistus duomenis.

Duomenų atstatymo programos: Yra daugybė duomenų atstatymo programų, kurios gali padėti atkurti ištrintus failus iš telefono atminties.

Susisiekite su telefono gamintoju:

Galite susisiekti su telefono gamintoju arba oficialiu palaikymo centru ir pasiklausti, ar jie gali suteikti pagalbą duomenų atstatymo procese.

Išorinės atminties kortelės nuskaitymas:

Jei turite išorinę atminties kortelę telefono duomenims saugoti, galite išimti kortelę. Nuskaitė ją naudodami kortelių skaitytuvo adapterį arba tiesiog prijungdami prie kompiuterio. Tada galite naudoti duomenų atkūrimo programas.

Profesionalūs duomenų atkūrimo specialistai:

Jei visi aukščiau minėti metodai nepavyksta arba jei telefono duomenys yra itin svarbūs, galite kreiptis į profesionalius duomenų atstatymo specialistus. Jie dažnai turi specializuotą įrangą ir žinias, reikalingas atkurti sunkiai prieinamus duomenis.

Svarbu prisiminti, kad kuo greičiau pradedate veikti po duomenų praradimo, tuo didesnė tikimybė sėkmingai atkurti informaciją. Taip pat verta išvengti bet kokio duomenų rašymo į telefono atmintį po praradimo, nes tai gali sumažinti atstatymo galimybes.