Duomenų atstatymas iš USB

Pirmadienis – sunki diena? Tik ne mums. USB raktas, kuriuo plokštė pasirodo silpnesnė už pačią jungtį   paisant visko, išlitavus lustą su duomenimis, jį pavyko nuskaityti su mūsų turima įranga.

Duomenų atstatymas iš USB (Universal Serial Bus) laikmenų gali būti būtinas įvairiose situacijose, pavyzdžiui, jei failai buvo ištrinti, laikmena buvo formatuota arba dėl kito neplanuoto duomenų praradimo. Štai keletas žingsnių ir gairių, kaip galima bandyti atkurti duomenis iš USB:

Patikrinkite USB būklę: Įsitikinkite, kad USB laikmena nėra fiziškai pažeista, pvz., nesubyrė, neįtrūko arba nesugedo jungčių. Fiziniai pažeidimai gali trukdyti duomenų nuskaitymui.

Bandykite naudoti kitą USB lizdą ar kompiuterį: Prijunkite USB laikmeną prie kito USB lizdo arba kitos kompiuterio sąsajos. Kartais gedimas gali būti susijęs su specifiniu lizdu ar kompiuteriu.

Panaudokite sisteminius įrankius: Operacinės sistemos dažnai turi įrankius, leidžiančius atkurti ištrintus failus arba atstatyti sistemą iki ankstesnio taško. Pavyzdžiui, „Previous Versions“ (ankstesnės versijos) funkcija Windows gali būti naudinga.

USB laikmenos nuskaitymas kitame įrenginyje: Jei įmanoma, bandykite nuskaityti USB laikmeną naudojant kitą įrenginį, kuris palaiko USB prijungimą, pavyzdžiui, kitą kompiuterį arba USB lizdą.

Profesionalios duomenų atstatymo paslaugos: Jei įprastos programos nepadeda, arba jei duomenys yra itin svarbūs, galite kreiptis į profesionalias duomenų atstatymo paslaugas. Tai yra įmonės ar specialistai, kurie turi specializuotą įrangą ir žinias duomenų atkūrimui iš pažeistų laikmenų.

Svarbu veiksmingai išvengti bet kokio papildomo rašymo į USB laikmeną po duomenų praradimo, nes tai gali pakenkti atstatymo galimybėms. Taip pat verta reguliariai kurti atsargines kopijas, kad būtų galima sumažinti duomenų praradimo riziką ateityje.